tisdag 31 maj 2011

Hantverkare, jobba som vanliga människor

Vad är det med hantverkare och deras arbetsdygn? Varför måste de börja jobba i ottan och äta lunch vid nio/tio när vi andra käkar frukost?
De väcker ju inte annat än irritation när de knackar på klockan sju för att laga något som gått sönder. Eller ännu bättre när de skriver att de dyker upp någon gång mellan 8 och 16. Men bra, då vet jag för det är ju väldigt få timmar att spela med.
Just idag har jag alltså, som ni kanske redan anat, blivit väckt av hantverkare. De ska spola rent glastaket på balkongen. När det stod mellan 8 och 16 på lappen hoppades man ju på 12-snåret. Det visade sig vara 7:56.
Just denna morgon var dessutom Daisy lite sömnig och bestämde sig för att somna om efter blöjbytet vid sju. Oh the joy ville jag utropa och göra high five med henne (ja, hon kan det nu). Vi har nämligen sovit lite oroligt. Daisy har kört asfaltsborren med lösa skott många gånger i natt och vaknat själv av fisarna och blivit rädd = börjat gråta. Härlig skötbordsrealism coming your way.
Så den där sovmorgonen behövdes.
Men vi väcktes bryskt av en jordbävning ovanför oss i form av någon jävla vattenmackapär.
Nu vill Daisy sova sin förmiddagsnap men för sådant oväsen där uppe att hon blev rädd när hon låg i spjälsängen och började gråta.
Och hantverkarna har inte ens varit här ännu.

Ser ni det där vattenmolnet? Orsaken till helvetesmorgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar