lördag 31 maj 2014

Den om fågeln

Vi är inte med i maffian.
Och vi har aldrig vaknat med ett hästhuvud i sängen.
Men något ondskefullt måste vi ha gjort eftersom vi möttes av den här synen när vi kom hem igår. 


Som tur var upptäckte Håkan fågeln på bordet vid fönstret och inte jag eller Daisy. Jag vet inte hur de reaktionerna hade blivit men vi kan väl lätt räkna med hysteriska.
Den låg där så prydligt.
Och död.
Till historien hör att städerskan hade varit hemma hos oss medan vi var borta. När vi kommer hem till ett skinande rent hem möts vi alltså också av en död fågel. Denna upptäckt väcker så många frågor. Vad hände? Hur gick detta till?
Öppnade städerskan altandörren och fågeln flög in utan att hon  märkte det och så kolade den under den där halvtimmen då huset var tomt innan vi kom hem?
Hade fågeln redan flugit in medan vi var hemma? Borde vi inte ha sett den då? Eller hört den?
Låg den redan död i något hörn och städerskan hittade den och la upp den på bordet som en slags prydnad för hon trott att den trillat ner? Eller trodde hon att det var vårt avlidna husdjur som vi inte hade hittat? Blev hon attackerad av fågeln när hon städade och slog ihjäl den med dammsugaren? Borde hon inte ha skrivit en lapp då typ: Sorry, I killed a bird"?
Som sagt detta väcker så mpnga frågor.
Eller också är städerskan i upprorstillstånd och vill med all tydlighet visa att hon hatar Rut i allmänhet och att städa vårt hem i synnerhet. 


En död talgoxe, någon som kan meddela vad det betyder? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar