torsdag 24 oktober 2013

Fokus på storasyster

Den här omställningen är inte helt lätt för Daisy. Hon är väldigt eftertänksam nu och det märks att det är många tankar som snurrar runt i hennes lilla huvud.

Någon som har tips på hur man hjälper henne att vänja sig vid alla förändringar?

Vi försöker fokusera så mycket det går på henne och överösa henne med kärlek och uppmärksamhet.
Idag har vi till exempel gjort armband. Det krävde stor koncentration...


...och tungan rätt i mun.

Grannarna kom över med en present också - enbart till Daisy. Genidrag!
Och farmor, som är här och hjälper till, åkte till leksaksaffären och köpte en försenad födelsedagspresent.


Daisy spelar som en rockstjärna men förklarade så här för oss när hon öppnat paketet:
"Man får inte spela nära bebisarna, då kan de vakna!"

Sötunge.

4 kommentarer:

  1. Det är jobbigt för storasyskonen. De kan omöjligt förstå förrän bebisen (arna) har kommit ut eftersom det inte funnits med i deras begreppsbild. Det ni gör är helt rätt. Sätt henne i fokus, ge henne tid och uppmärksamhet. Visa att syskonen inte har kommit för att ta hennes plats, samtidigt som hon måste bli tvungen att stå tillbaka ibland. Sånt är ju livet. Uppmuntra hennes empati för bebisarna och bekräfta henne om hon verkar arg och frustrerad. Var uppmärksam på om hon verkar vara ledsen av att få gå till förskolan när ni andra är hemma. Jag vet att det är jobbigt att ha alla hemma men kanske hon kan få välja ibland. (Kanske inte ens blir ett problem men för många är det jobbigt.) Det här ordnar ni, ni verkar kloka. Kram

    SvaraRadera
  2. Och som tips till alla andra, kan jag verkligen rekommendera storasyster presenter snarare än bebispresenter. Det brukar uppskattas mycket hos storasyskonen.

    SvaraRadera
  3. Tack Carro för bra råd! Vi har låtit Daisy vara hemma två dagar den här veckan när hon själv velat det. Nu ska vi bara brottas med lite trots...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är super. Ser tyvärr många ledsna storasyskon på jobbet som inte kan förstå varför de inte får va hemma med mamma när bebisen får.

      Trotsar gör de ju normalt ändå men det kan ju bli ännu värre eftersom de nu samtidigt måste kolla om de fortfarande är älskade.

      Radera