måndag 18 november 2013

Konsten att skilja på enäggstvillingar

Jag fick en väldigt berätigad fråga av Christel på det här inlägget angående hur man skiljer på enäggstvillingar och om det inte är lätt att blanda ihop dem så fort navelsträngen är klippt typ. Svaret är: ja! Jag hade exakt de farhågorna innan och tänkte att jag kanske skulle blanda ihop dem direkt och fucka upp deras identitet tills de är arton år.
När de kommit ut får de ju band på benet med sitt nummer på BB. De där banden åkte dock av deras små fossingar direkt. Vi har bara ett kvar. Vi lyckades skilja på dem till en början genom Siris märke på huvudet efter sugklockan. Så varje gång vi skulle kolla vem som var vem fick vi lyfta på den lilla mössan på BB. Sedan var Lily lite mindre ju och dalade i vikt så man kunde skilja på dem genom att Lily hade ett magrare ansikte. Nu är de nästan i kapp varandra viktmässigt (3200 gram respektive 3300 gram på senaste invägningen på BVC) så det blir allt svårare att se skillnad.
Vad vi gjorde ganska omgående efter tips från en kollega som har tvillingar var att måla tånageln på Siri. Nu får vi se till att fortsätta ha det så och måla på efterhand annars kan det nog bli en smärre identitetskris längre fram.
Min man föreslog skämtsamt en svanktatuering på tvillingarna men det vore kanske att ta i.


1 kommentar:

  1. Haha. Tack för svaret! Smart att måla tånageln på den ena!

    SvaraRadera