tisdag 29 januari 2013

Välling? Välling!!!

Hej bloggen vi har ett problem!
De senaste två veckorna har vår dotter börjat vakna minst tre gånger per natt och skrika efter välling. Med skrika menar jag just skrika och ett nej är inte aktuellt.
Vi försökte med neka henne en natt. Ta kampen. Det blev rätt många nej men vi gav upp redan efter andra gången hon skrek för fulla muggar efter välling. Jag har aldrig sett henne så arg. Hon studsade av ilska i sängen. Vi gav med oss. Av medkänsla till grannarna och vår egen sömn.
Men det här har alltså fortsatt. Hon dricker 750 ml välling nästan varje natt. Minst. Jag tänker att det inte kan vara varken bra eller normalt. Är hon i en ny fas? Växer hon så det knakar och är ständigt hungrig? Jag vet att du bloggen och dina läsare sällan svarar. Men om det finns goda råd att komma med i detta fallet tas det tacksamt emot. Kanske finns det andra där ute med samma erfarenheter och bra trix för hur man botar vällingbonanzan. Hör gärna av er i så fall!

Tack på förhand.

Mvh,
Tittar_snart_i_kors76

5 kommentarer:

  1. Börja dra ner på vällingen, ge smörgås och gröt till frukost, ordentlig lunch och middag och sedan en flaska välling på kvällen. Vaknar hon på natten och skriker prova då att ge henne vatten, hon kan vara törstig men hungrig kan hon omöjligt vara om hon ätit bra under dagen. Om hon är ledsen och arg kan ni ju ta med henne till er säng och tydligt tala om att det är natt och att man måste vara TYST på natten. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack för tips! Vi har testat i stort sett allt det där. Hon äter bra under dagen och hon får välling på kvällen. Innan hon började med sitt vällingmaraton åt hon bra med frukost och hon äter fortfarande bra middag.
    Vatten känner hon sig lurad av. Hon kommer över till oss på natten och fast vi säger att man måste vara tyst och att det är natt blir hon galet arg. Men vi får väl ha tålamod och köra några skriknätter. Det var ju en liknande fas när hon var knappt ett år.

    SvaraRadera
  3. När stora var liten, och ibland ville ha välling på natten, hade jag en tom vällingflaska stående vid sängen och en tetravälling som jag bara hällde i. Man behöver inte ens tända lampan och kan i princip sova när man häller.
    Det är säkert övergående, kämpa:)!

    Kram åsa

    SvaraRadera
  4. Bra tips Åsa! Tack!
    Framförallt Håkan kommer bli glad eftersom det är han som får höra: "Pappa, jag vill ha välling!" mitt i natten då Daisy tydligen ser det som hans mission.

    SvaraRadera
  5. När våra hade en sån period började vi ge havregrynsgröt innan vi la oss. Kan kanske vara att hon växer otroligt just nu eller en trygghet och ett stöd att somna om. Det kommer gå över, även om det inte känns så nu. Oroliga nätter hör nog åldern till lite (alltså hennes då). En lyckatillkram fr Gävle

    SvaraRadera