lördag 2 maj 2015

Kolmården 50 år

Igår klev jag upp 05:20 för att klockan 07 kunna vara på Stureplan med Daisy. Därifrån gick bussarna till Kolmården med eventbolaget Zap events. Daisy var överexalterad. Det var dessutom världspremiären av Bamses värld och vi lyckades smita in bakvägen innan banden klipptes för att gå på toa. Därmed hade jag och Daisy Bamses värld för oss själva en halvtimme. Lyxigt med tanke på anstormningen som nalkade. 

Daisy jag förberett sig genom att titta och lyssna på alla djuren på Kolmårdens hemsida och hon var väldigt spänd på att få se delfinerna. Vi hamnade allra längst fram närmast bassängen och kunde nästan klappa delfinerna. Daisy satt helt storögd och tittade. Hon utbrast entusiastisk att delfiner var hennes absoluta favoritdjur. Efter en stund viskade hon allvarligt: "Är delfinerna verkligen på riktigt eller är de på låtsas?"

Vi hann även stå öga mot öga med en stor tiger med endast ett galler emellan. Det gillade jag. Älskar tigrar. Och vi åkte den stora bergodalbanan DelfinExpressen två gånger. Daisy som är totalt orädd älskade den. Och vi träffade kompisen Ellen som Daisy inte träffat sedan de båda var bebisar.

När vi suttit i linbanan på Safarin samtidigt som ösregnet kom fick vi dock nog. Daisy grät för att hon var så blöt och kall. Då ringde min kollega och programdirektör Karin som en skänk från ovan och frågade om vi ville åka med hem. Det var annars fyra timmar kvar tills bussen skulle gå. Men vi hann med allt vi ville se och det lör garanterat bli en utflykt dit med hela familjen sen. 

   
Kartläsning på bussen. 

  

Själva i Bamses hus.  

  

Världspremiär i Bamses värld.   

Farmors hus.   

Selfie vid farmors hus.   

Här åker vi dunderhonungsburkarna.   

När tigern strosat vidare.   

Lycka  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar