onsdag 9 mars 2011

Thailandsresan samlade på sig några minus också

Ägnade hela dagen i går och började morgonen med det också. Att tvätta.
Men det är heavy duty denna gång.
På makens inrådan lämnade jag in en massa tvätt på ett litet hak i Phuket. Han tyckte jag var patetisk som tvättade med Y3 i handfatet och påpekade att det finns miljontals bebisar i Thailand som minsann har rena kläder på sig.
Jag påminde då om en annan gång vi lämnade in tvätt och fick tillbaka någon annans kläder också men vek ner mig och lämnade in två påsar.
När jag hämtade tvätten dagen efter hade allt, ALLT, en annan färg. Plus att vi fick med någon annans turkosa lilla barnklänning (boven?), kalsonger, ful tröja och några slags korsettrosor. Yuck!
Allt vår vittvätt hade lila fläckar eller var lila och alla färgade plagg hade blekmedelsfläckar. Alla Daisys kläder var förstörda. Min Rodebjer-klänning=förstörd. Min Samsøe & Samsøe-klänning=förstörd. Får i och för sig skylla mig själv som lämnade in designerplagg på ett tvätteri.
Jag gick tillbaka och klagade lite ödmjukt (man kan inte skälla i Thailand) och lämnade tillbaka någon annans kläder. Som plåster på såren fick jag 500 baht, dvs 100 spänn.
Nu sitter jag här och använder galltvål, Vanish och allt jag kommer över får att rädda plaggen. Förgäves. Däremot har jag lyckats få starkt blekmedel på armen vilket orsakat ett stort utslag/brännmärke.
Satan i gatan vad jag ska lita på min instinkt nästa gång och hålla mig till Y3.

Den här batikklänningen vi köpte i Patong är nog en stor bov i dramat.
Den tvättade de alltså med vittvätten.


Andra minus på resan:
• Jag blev matförgiftad andra dagen av en pad thai och kräktes för kung och fosterland hela natten. Håkan märkte inget för han sov med öronproppar. Kunde inte äta pad thai sen på tio dagar. En rätt jag älskar och i vanliga fall äter typ varje dag på semestern.
• Jag glömde Daisys kudde på planet hem.
• Jag glömde hennes dregglisar från NoaNoa och Me&i på hotellrummet.
• Håkan fick en inflammation i örat och fick uppsöka läkare. Han hade skitont och det var riktigt synd om honom. Läkarbesöket kostade 800 spänn men det får han tillbaka på reseförsäkringen om han lämnar in kvittona. Hur troligt tror ni det är att han gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar