tisdag 8 mars 2011

RIP Lasse Eriksson

Läser att Lasse Eriksson dött knall och fall medan vi var borta. Fruktansvärt tragiskt.
Jag träffade honom en gång och han var väldigt sympatisk och rolig. Han minns kanske inte mig dock utan lät det där mötet falla i glömska. Jag förstår honom i så fall.
Det var ett av mina många ”göra olika tester”-jobb första sommaren på Aftonbladet när jag fortfarande var vikarie.
Denna gång var det surströmmingstest och jag fick i uppdrag att sätta ihop en kändispanel som skulle sätta plus på olika sorter.
Det var ju lite svårt att få ihop några som ställde upp med bara några timmars varsel. Men jag tänkte att norrlänningar ju gillar surströmming så jag satsar på dom. Lasse Eriksson tackade ja direkt vilket jag blev väldigt glad över. Maud Olofsson tackade också ja efter att ha styrt om sitt schema lite. Det är ju viktigt att synas och så.
Sedan skulle jag få ihop en eller helst två till. Jag ringde säkert 30 pers men fick nej. Så ringde jag Linda Rosing, hon var ju ”het” då efter Big Brother. Hon tackade ja direkt vilket jag var väldigt glad över. Kändispanelen fixad.
När de dök upp mötte de en sommarvikarie som stank rutten fisk. Fast i deras näsor var luktade jag kanske delikat.
Jag hade nämligen varit ute på stan under dagen (och samtidigt ringt en massa kändisar alltså) och bjudit turister på den svenska delikatessen surströmming. Alla hatade lukten och smaken. Jag lyckades stänka lite på mig själv när jag öppnade en burk och luktade därmed rutten fisk.
Resultaten av testet , som nu är över sju år gammalt, kan ni läsa här och som ni kan se här var Lasse Eriksson generös med plusen.
Vet dock inte om han skyltade med i sin cv sen att han lärt Linda Rosing äta rutten fisk på rätt sätt.
Hur som helst, var Lasse än är nu hoppas jag att han får massor av surströmming. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar