söndag 20 januari 2013

Middagsrecept


Ikväll fick jag för en gångs skull laga mat. Annars är det mest Håkan som gör det. Han ville ha en av sina absoluta favoriträtter till middag och så blev det.



Denna tortellini är superlätt att göra. Jag har kommit på rätten själv och kanske har tipsat er förut, minns inte, men här kommer receptet igen.
Ingredienser: 
Färsk tortellini med ricotta och spenat
Körsbärstomater
Färsk spenat (stor påse)
Pinjenötter
Färsk Parmesan
Smör
Salt och peppar
Gör så här:
1. Koka upp vatten med mycket salt.
2. Rosta pinjenötterna i stekpannan - lägg dem åt sidan i en skål.
3. Smält rikligt med smör i stekpannan. Alltså riktigt mycket smör.
4. Häll i pastan i kokande vattnet.
5. Släng i spenaten i stekpannan.
6. Släng i körsbästomaterna som du skurit i halvor.
7. Salta och peppra.
8. Häll på pastan när den kokat klart efter c:a 5 min.
9. Häll på pinjenötterna och kör svartpepparkvarnen några varv över stekpannan.
10. Lägg upp i djupa tallrikar med massa riven parmesan över.
11. Servera gärna med vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar