onsdag 26 juni 2013

Expressen

Expressen ringde i går och ville göra en intervju. Ni kan läsa den här.
Många har anonymt kommenterat omständigheterna kring den här olyckan. Vi skulle kunna berätta om den in i minsta detalj men det är inte det som är det viktiga, dvs hastighet etc.
Det viktiga med denna debatten som uppstått är att vi ville lyfta frågan eftersom många hört av sig om liknande situationer.
Vad vi kunnat konstatera är att om alla har lite sunt förnuft, trafikvett och anpassar farten efter omständigheterna kan sådana här olyckor förhoppningsvis undvikas i fortsättningen.

6 kommentarer:

  1. Ingår det i trafikvett att hålla en tvååring i handen eller är man "cykeltaliban" om anser det vara lämpligt?

    SvaraRadera
  2. Visst ska man hålla en tvååring i handen men så fort man ser barn ska man cykla väldigt långsamt för barn är oberäkneliga och ska ha samma rätt att vara på en cykel/gångbana som en cyklist utan att man som förälder ska vara rädd för sitt barns hälsa.

    SvaraRadera
  3. Först vill jag önska att er dotter tillfrisknar snart. Det jag saknar i hela den här historien är den cyklande kvinnans version. Det tillhör ju god sed att höra båda sidor innan man har någon åsikt. Nu lär hon ju aldrig träda fram med tanke på den mediala underlägsenhet hon befinner sig i.
    Mvh
    Tomas

    SvaraRadera
  4. När man befinner sig på en kombinerad gång- och cykelbana GÅR det helt enkelt inte att cykla i hög fart utan man måste ha sunt förnuft och sakta ner. Ännu mer gäller ju det om det är väldigt mycket folk runtomkring, vilket det i princip alltid är i Tanto. Precis som en tidigare kommentar säger: barn är oberäkneliga och det MÅSTE man ta hänsyn till och anpassa sig efter. Dessutom är det väldigt lätt att säga att det ingår i trafikvett att hålla en tvååring i handen. Det gäller absolut där det finns bilar, tåg, bussar osv. men om man befinner sig på en kombinerad gång/cykelväg tillsammans med sin förskola tycker inte jag att ansvaret vilar varken på föräldern eller på förskolan utan helt och håller på cyklisten!
    /Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där håller jag inte riktigt med. Grundprincipen inom trafiken är ju att inte utsätta annan för fara. Jag kan ju cykla hur lugnt och sansat( eller t om gå med den ) som helst. Ett omedvetet steg åt sidan av någon annan kan ju göra att jag synar marken med skada som följd. Det kan omöjligt enbart vara mitt ansvar/fel eller hur...?
      Tomas

      Radera
  5. Grundprincipen "att inte utsätta någon annan för fara" betyder att cyklisten skulle ha saktat ner, alternativt hoppat av cykeln och gått förbi gruppen med förskolebarn och därefter cyklat vidare. Jag kan lova dig att i det här fallet hade lilla Daisy inte brutit lårbenet om cyklisten hade hållt sig till den här grundprincipen. Och det ansvaret ligger helt och fullt på cyklisten i det här fallet!
    /Lotta

    SvaraRadera